Arhiva emisiuni
XEmisiuni
Loading...

Andrei Ciurcanu

Nu am vrut niciodată să devin jurnalist. Variantele avocat și polițist întotdeauna au fost preferatele mele. Ai mei însă m-au înscris la Iași, la Facultatea de Jurnalism, convinși că valențele mele în ale compunerilor la limba română ar fi fost un avantaj în evoluția carierei.
Primul an la facultate a fost un calvar. Nopți la rând urcăm Copoul noaptea și mă întrebam ce caut eu în locul acela. S-a dovedit că valențele în ale jurnalismului nu au aproape nimic în comun cu realizarea compunerilor. Cu încăpățânare și destul efort am ajuns în redacția revistei Opinia Studentească unde am crescut și m-am format timp de patru ani alături de o echipă de tineri fantastici și un profesor de cinci stele. Acolo am furat pentru prima dată meserie. A urmat redacția Evenimentul Zilei, colaborări cu Dilema Veche, Reporterii Realității și Adevăr sau Provocare la Realitatea TV și în final am cunoscut-o pe Carmen Avram și am devenit un reporter În Premiera, la Antena 3.

O echipă alături de care îmi petrec trei sferturi din zi și tot nu mă satur de ea. Am început cu reportaje sociale și am ajuns să fac anchete. Am fost înjurat, fugărit, amenințat pe teren, dar consider că nu mi-am făcut dușmani. Îmi plac camerele ascunse mai ales atunci când acestea funcționează. Îmi plac directorii și șefii de departamente care încep un interviu, convinși fiind că ei sunt singurii care dețin cheia de la sertarul cu documente.

Am două pisici Boris și cu Misha, o bicicletă pe care am primit-o cadou anul trecut de la ACEA femeie extraordinară. Am două mâini rupte- reparate între timp- o luxație de genunchi și trei coaste fisurate și tot nu m-am săturat de alergătura și deplasări pe teren accidentat. Unii spun că am voce. Eu nu îi cred, dar asta nu mă împiedica sa cânt când mă apucă.

Îmi place să fiu “În Premieră” pentru că mă definește, pentru că între oamenii de aici mă simt ca acasa. Exact ca la Târgu Ocna, orașul în care m-am născut acum 30 de ani. Locul unde câteva inimi tresaltă și bat în același timp cu a mea.

Eu sunt Andrei Ciurcanu, sunt reporter “În Premieră”, și abia acum îmi dau seama că am vrut dintotdeauna să devin jurnalist.


Andrei Ciurcanu
Reporter În Premieră, Antena 3
email: andrei.ciurcanu@inpremiera.ro