Arhiva emisiuni
XEmisiuni
Loading...

Lenard Zsolt

Acest portret a fost scris de Alina Turcitu. Mult prea modest, Zsolt nu crede că are de spus prea multe despre el.

El este un campion (dar nu va recunoaşte niciodată): are obiceiul să stea zeci de ore fără somn, până când termină un reportaj de montat. Aşa vrea el, aşa se simte bine, aşa se relaxează. Când e la butoane, în cabina de montaj, uită de el. Un singur lucru are în minte: că trebuie să facă orice pentru ca reportajul „să se lege şi în alea cinşpe minute să te ţină cu faţa lipită de televizor”.
Fumează ca un turc (deşi el e ungur), zâmbeşte în colţul gurii dacă îl întrebi una, alta şi, când frunzăreşte brutul şi dă peste nişte cadre frumoase, nu zice nimic, dar numai ce te pomeneşti cu el că ţipă de la butoane: „oh, yes!”.

Are 31 de ani, lucrează din studenţie şi nu s-a uitat niciodată la ceas în timpul serviciului. Nu l-a interesat. Si, oricum, nu are. În schimb, are deja o realizare profesională pentru care alţii l-ar invidia: a montat materialul „Oraşul otrăvit” realizat de colegii lui, Andrei Ciurcanu şi Mihai Dina, reportaj care a adus anul trecut distincția juriului international de la Premiile AIB Londra.
Sigur, nimic din toate astea nu-i treceau prin minte lui Zsolt în ziua când a dat la Politehnică – Roboţi industriali, de frică să nu-l ia în armată. Şi nici în ziua când, student fiind, s-a dus ca un boboc să lucreze în televiziune, deşi nu atinsese în viaţa lui un buton dintr-o cabină de montaj. A început cu Alfa TV Cluj, a continuat cu U TV Bucureşti, Money Channel, Romantica, Prima TV, Realitatea TV şi, în final, Antena 3. A montat de toate: ştiri, divertisment, emisiuni, spoturi şi cam tot ce se mai cere în televiziune.

Are o filozofie simplă de lucru: “Dacă prind un material mişto nu mă mai scoţi din faţa montajului ore întregi, aşa mă relaxez eu. Ideea e că nu trebuie să simţi niciodată că munceşti”. Da, asta e ideea. Sau cum s-o spune în ungurește.


Lenard Zsolt
Editor-Imagine În Premieră, Antena 3
email: lenard.zsolt@inpremiera.ro